“Рэзак” – піва, якое не купіш у краме
Гульня густаў, незвычайнае спалучэнне, арыгінальная падача.
Калі жадаецца чагосьці новага, звернеце ўвагу на рэзанае піва – кактэйль са светлага і цёмнага гатунку.
Адметная рыса напою – выразная мяжа паміж двума пластамі ў адным куфлі! Яго радзімай з’яўляецца Чэхія – краіна больш чым з тысячагадовай гісторыяй вытворчасці піва. Так, ужо некалькі дзесяцігоддзяў (ці нават стагоддзяў!?) кактэйль прыцягвае знатакоў пеннага напою сваёй дзіўнай эстэтычнай складніку і непаўторным густам.
Рэзанае піва адчыняе вялікія магчымасці для творчасці і спалучэнні каханых гатункаў.
Важна!
Перад падрыхтоўкай абавязкова зважайце на шчыльнасць выкарыстоўваных гатункаў. Чым больш розніца ў шчыльнасці, тым больш відавочнай будзе мяжа паміж пластамі. Шчыльнасць напою пазначана на этыкетцы і абазначаецца абрэвіятурай OG. Чым вышэй паказчык, тым шчыльней піва.
Падрыхтоўка
Вам спатрэбіцца цёмнае і светлае піва аднолькавага аб’ёму, лыжка і піўны куфель. Піва з большай шчыльнасцю варта астудзіць мацней і наліваць першым пластом.
Напоўніце куфель да паловы. Пазбягайце адукацыі вялікай колькасці пены (яе пласт павінен быць не больш за 2 см).
Калі піва крыху “супакоіцца”, падстаўце да краю келіха перавернутую лыжачку і акуратна наліце менш шчыльнае піва. Пена папярэдняга пласта прадухіліць працэс змешвання напояў.
Рэкамендуем выкарыстоўваць для падрыхтоўкі кактэйлю крафтавыя гатункі піва з калекцыі «Піўная карта»: ніжні пласт – Porter 8/20 шчыльнасцю 20% і верхні пласт – Session Blonde Ale шчыльнасцю 12%.
Пераходзім да дэгустацыі
Варыянтаў ужывання кактэйлю можа быць некалькі!
- Рэкамендуем піць напой праз тоўстую саломінку, напераменку апускаючы яе ў светлы ці цёмны пласт.
- Паспрабуйце апусціць кончык трубачкі на мяжу узроўняў і атрымаць асалоду ад спалучэннем густаў.
- Вы можаце змяшаць абодва пласта – і тады “разак” набудзе зусім новы густ.
Рэзанае піва – напой, які нельга купіць, толькі прыгатаваць! Спрабуйце і атрымлівайце асалоду, сябры!