Рэцэпт ад ААТ ” Крыніца»
Квас “Старажытны Бачкавы”, без сумневу, добры сам па сабе. А разам з падыходнай закускай-яшчэ лепш! Сёння, сябры, прапануем Вам прыгатаваць фаршаваныя яйкі з рыбай да каханага напою.
Напэўна вы не раз спрабавалі гэтую закуску! Аднак спяшаемся вас пераканаць: у гастранамічным дуэце з квасам «Старажытны Бачкавы» яна адначасова і адкрыецца для вас па-новаму, і надасць напою цікавыя ноткі ў гусце. Не паспрабаваць такое незвычайнае спалучэнне будзе сапраўдным злачынствам. Таму давайце не адкладаць, а рыхтаваць.
Для падрыхтоўкі фаршаваных яек вам спатрэбяцца:
Яйка – 2 шт
Кансерваваная сайра / тунец / ікра мінтая-20 г
Рэпчаты лук-1 шт
Раслінны алей-1ч. л.
Чорны перац і соль па гусце
Зеляніна для ўпрыгожвання
Рыхтаваць:
1.Зварыце яйкі ўкрутую, астудзіце ў халоднай вадзе, пачысціце і разрэжце на палоўкі. Выміце з яек жаўткі, разамніце іх відэльцам.
2.Рэпчаты лук максімальна дробна нарэжце. Адкрыйце кансервы, зліце вадкасць і разамніце рыбу відэльцам. Калі ў вас ікра, яе размінаць не трэба.
3.Змяшайце жаўток, рыбу і цыбулю ў аднастайны фарш, запраўце аліўкавым або іншым раслінным алеем, дадайце соль і чорны перац па гусце.
4.Пакладзеце фарш у палоўкі яек з горкай. Гатовую закуску можаце ўпрыгожыць галінкай пятрушкі або кропу.
Гатова, сябры! Хутка, проста і вельмі смачна. Разлівайце духмяны квас “Старажытны Бачкавы” і атрымлівайце асалоду ад