Парады для аматараў піва: як ператварыць вечар у свята!
Дэгустацыя хмельнага напою – сапраўднае мастацтва! Піва варта ўжываць удумліва, размерана. Так, пры пісьменным падыходзе выдатны вечар з куфлем пеннага можа ператварыцца ў сапраўдную цырымонію.
Мы падрыхтавалі некалькі парад, дзякуючы якім вы зможаце атрымаць асалоду ад любімым напоем у лепшых барных традыцыях, не выходзячы з дому!
1. Правільна захоўвайце
Піва варта трымаць у цёмным прахалодным месцы. Так напой зможа захаваць унікальныя смакавыя якасці і выдатна расчыніць іх пры падачы.
2. Дайце напою адпачыць
Дакладна: піву, як і ўсім нам, часам таксама патрэбен адпачынак! Не варта ўжываць напой адразу пасля пакупкі: яму спатрэбіцца пару гадзін, каб астыць да аптымальнай тэмпературы і «супакоіцца».
3. Вылучыце келіх
Астудзіце посуд да тэмпературы напою. Перад тым, як адкрыць піва, рэкамендуем спаласнуць куфель прахалоднай вадой. Аб тым, які посуд абраць для вашага каханага напоя, мы пісалі ў папярэднім артыкуле.
4. Падрыхтуйце закускі
Спалучаць піва з ежай варта па падабенстве або кантрасце густаў. Напрыклад, з лёгкім півам гарманічную пару складуць салаты, да соладавага напою лепш падаваць салодкія стравы, да хмельнага і горкага – рэзкія. Акрамя таго, піва выдатна падыходзіць для “ачышчэння смакавых рэцэптараў” пасля ўжывання тоўстых і вострых страў.
5. Налівайце напой граматна
Спачатку піва варта наліваць у куфель пад кутом 45 °. Пасля таго, як вы запоўніце напоем палову куфля, выпрастаць шклянку і даліце да верху. Дык вы атрымаеце ў меру газаваны напой з кремообразной пенай.
6. Атрымлівайце асалоду ад момантам
Для таго, каб ацаніць яркі густ і атрымаць максімальнае задавальненне ад напою, яго варта піць павольна, пацягваючы з куфля і атрымліваючы асалоду ад кожным глытком.
Культура піцця – справа тонкая! Выконваючы простыя рэкамендацыі, вы гарантавана атрымаеце задавальненне і ад працэсу падрыхтоўкі, і ад самай дэгустацыі піва.