Вам ужо выканалася 18 гадоў?

Так Не

Нажаль, Вы не можаце наведаць сайт.

Вяртайцеся, калі вам споўніцца 18 гадоў.

Навінка сезону – глiнтбiр, ці піва да Калядным святах

Зімовае піва-сезоннае, як правіла, цёмнае піва з высокім утрыманнем алкаголю, якое варыцца з надыходам халоднай пары года. У сучасным свеце прыгатаванне і ўжыванне піва да Свята нараджэння хрыстовага стала традыцыяй, неад’емным атрыбутам навагодніх святаў.

Першае згадванне аб зімовым піве ставіцца да старажытных вікінгам, якія варылі яго ў гонар сонцастаяння. Падчас святкавання вікінгі пілі гарачае цёмнае піва. Моцны напой з насычаным густам саграваў іх і абараняў ад прастуды ў самую суровую зіму.

Каляднае піва не з’яўляецца пэўным стылем. Гэта назва для розных гатункаў, агульная рыса якіх у тым, што іх вараць да святаў. Хмельны напой нагадвае аб зімовых забаўках, а таксама стварае весялосць і добры настрой.

Сёння выкарыстоўваецца тэрмін Winter Warmer, што ў перакладзе з ангельскага азначае зімовае сагравальнае піва. Звычайна гэта цёмны піва, вытрыманае, моцнае, з карамельных нотамі. У цэлым мае багаты складаны густ і водар. Для дасягнення асаблівага послевкусіе ў яго кладуць мушкатовы арэх, карыцу, цвічку, кардамон, імбір, дадаюць мёд, памяранцавую і цытрынавую цэдру, кляновы сіроп, ядловец і г. д.

Каляднае піва можна падаваць халодным або гарачым. Глінтбір выдатна сагравае, сапраўды гэтак жа, як глінтвейн, але ў піве менш прысмакі. Хмельны напой атрымліваецца насычаным, з яркім хлебным водарам і лёгкай кіслінкай ў гусце. Глінтбір-навінка, якая ўжо прадаецца на калядных кірмашах ва ўсім свеце, і магчыма, хутка з’явіцца ў Беларусі.

Рэцэпт Глінтбіру на Porter 8/20

Глінтбір можна зрабіць у хатніх умовах, гэта зусім не складана. Для таго каб прыгатаваць сапраўднае гарачае піва, запомніце адно простае правіла – яго ні ў якім разе нельга даводзіць да кіпення.

Для падрыхтоўкі глінтбіру вазьміце 1 літр цёмнага піва – Porter 8/20. З спецый падыдзе карыца, імбір, гваздзік, размарын, кардамон, мушкатовы арэх. Можна дадаць сухафрукты, напрыклад, яблыкі або грушы, а таксама цэдру цытрусавых садавіны – апельсіна, цытрыны. Не забудзьцеся пра мёд: на 1 літр Porter 8/20 спатрэбіцца 1 сталовая лыжка мёду.

Напой павінен грэцца на павольным агні, ідэальнай тэмпературай для яго будзе 70-80 градусаў. Перавагай гарачага піва з’яўляецца тое, што яго можна прыгатаваць за дзень да ўжывання, а потым проста разагрэць. Настаяўшыся, яно стане яшчэ больш духмяным.

Памер шрыфта Аа Аа Аа
Колер сайта А А А
Выключыць выявы