Карамельны солад: знаходка для аматараў пеннага
Ні для каго не сакрэт, што солад-асноўны інгрэдыент для вытворчасці пеннага. Менавіта ад яго залежыць колер, густ і водар напою.
Для стварэння яркіх і незвычайных стыляў півавары, як правіла, выкарыстоўваюць спецыяльныя гатункі соладу, сярод якіх асабліва вылучаецца карамельны. Гэта цэлыя сямейства соладаў, якія значна адрозніваюцца адзін ад аднаго як па колеры, так і па густа-араматычныя характарыстыках.
Карамельны солад надзяляе піва стойкай пенай, яркім і запамінальным густам з прыемнымі мядовымі ноткамі, глыбокім і насычаным колерам. Часцей за ўсё такі солад ўжываецца ў цёмных стылях піва: Дункель, Шварцбир, Бок, Стаут і іншых розных цёмных элях і лагерах. Для стварэння арыгінальнага Porter 8/20 мы таксама выкарыстоўвалі унікальны карамельны солад. Дзякуючы яму напой атрымаў багатую араматыкі, якая раскрываецца віннымі і карамельных ноткамі з адценнем ірысак, разынак і чарнасліву.
Піваварства-тонкае мастацтва, да якога трэба падыходзіць з душой. Толькі тады такія смелыя эксперыменты, як стварэнне непаўторнага Porter 8/20, змогуць заваяваць сэрцы ўсіх аматараў пеннага. Пераканайцеся самі, сябры!