Вам ужо выканалася 18 гадоў?

Так Не

Нажаль, Вы не можаце наведаць сайт.

Вяртайцеся, калі вам споўніцца 18 гадоў.

Хто такі піўны самалье чацвёртага ўзроўню?

Большасць людзей, нават тыя, хто не любіць віно і піва, ведаюць, хто такі самалье. Меншасць, у тым ліку знатакі пеннага напою, разумеюць значэнне слова Cicerone (Чычэроне, Чычэрон). Можа быць, гэта звязана з тым фактам, што назва гучыць крыху нязвыкла (у адрозненне, скажам, ад півавара ці эксперта па піве). Cicerone, па сутнасці, нічым не адрозніваецца ад самалье ў свеце піва і віна. Насамрэч, назва лёгка запомніць, бо Cicerone – гэта разумны аматар піва.
На базавым узроўні Cicerone – чалавек, які шмат ведае пра піва. Здаўшы іспыты, якія праводзяцца Праграмай сертыфікацыі Cicerone, ён атрымаў гэта важнае званне.
Сертыфікат Cicerone існуе не так доўга, як, напрыклад, сертыфікаты самалье. Праграма была створана былым спецыялістам па біяхіміі, які стаў прафесіяналам у піўной справе, Рэем Дэніелсам, у 2007 годзе, у рамках намаганняў па ўкараненні як мага большага экспертнага кіраўніцтва ў піўной галіне. Бо чым больш якаснага напою вырабляецца і ўжываецца, тым вышэй запатрабаванне ў захопленых, добра адукаваных прафесіяналах, якія могуць правесці непасвечаную публіку праз увесь час які расце выбар піва.
Іспыт Cicerone ацэньвае пяць розных аспектаў прафесійных ведаў аб піве і абслугоўванні: падача піва, стылі хмельнага напою, смак і ацэнка піва, працэс піваварства і інгрэдыенты, а таксама фудпэйрынг – спалучэнне піва і прадуктаў харчавання. Нядзіўна, што тэст доўжыцца цэлых 4 (чатыры) гадзіны, і яго нялёгка здаць з першага разу. Першапачаткова ў праграме было тры ўзроўні (Certified Beer Server, Certified Cicerone і Master Cicerone), але ў 2016 годзе быў уведзены чацвёрты Advanced Cicerone, прамежкавы паміж Certified і Master. Усяго ў свеце налічваецца не больш за 20 уладальнікаў Master Cicerone, яны ж піўныя сомелье 4 ўзроўню! Экзамен першага ўзроўню можна здаць анлайн, астатнія прымаюцца толькі вочна. Пры гэтым усе іспыты здаюцца паслядоўна: для кожнага наступнага іспыту неабходна паспяхова мінуць папярэдні ўзровень.
Пасля здачы тэсту на Cicerone вы становіцеся часткай абранай групы людзей, якім выпаў гонар знаёміць шырокую публіку са светам піва. Магчыма, гэта будзе адбывацца ў бары (дакладней, у выдатным піўным бары ці рэстаране), дзе вы станеце развівацца не толькі ў сферы піваварства, але і ў галіне фудпэйрынгу. Або на вытворчасці, дзе вам дастанецца роля галоўнага півавара, і вы зможаце ствараць унікальныя рэцэптуры пеннага напою, праводзіць экскурсіі на бровар і знаёміць наведвальнікаў з тонкасцямі піўной справы.
Пры вялікай колькасці гульцоў на рынку з’яўляецца мноства эксперыментальных сартоў і стылістык піва. Прафесіяналам проста неабходна ісці ў нагу з часам, знаёміцца ​​з апошнімі тэндэнцыямі, каб арыентавацца ў піўным свеце. Высокая папулярнасць праграмы Cicerone – гэта пераканаўчы прыклад таго, што піўная культура бесперапынна развіваецца і неўзабаве выйдзе на новы ўзровень.

Памер шрыфта Аа Аа Аа
Колер сайта А А А
Выключыць выявы