23 красавіка – Дзень нямецкага піва
Працягваем наш дайджэст красавіцкіх піўных святаў, сябры! Сёння абмяркуем і адзначым дзень нямецкага піва.
Але для пачатку звернемся да гісторыі. Дзень нямецкага піва мае даўняе мінулае і бярэ свой пачатак з 1516 года. Менавіта тады Баварскі герцаг Вільгельм IV выдаў знакаміты закон аб чысціні піва-першы ў свеце дакумент, які абавязвае вытворцаў кантраляваць якасць выкарыстоўваных прадуктаў. Акрамя таго, у законе было паказана, што піва можна варыць выключна з хмеля, ячменнага соладу і вады.
Першапачаткова дзеянне закона распаўсюджвалася толькі ў Баварыі, аднак з пачатку XX стагоддзя яго выконваюць ва ўсёй Германіі. Таму і Дзень нямецкага піва адзначаецца па ўсёй краіне з уласцівым немцам нацыянальным размахам!
Але якое піва з асартыменту» крыніцы ” ідэальна падыдзе для святкавання Дня нямецкага піва? Вядома, светлае нефільтраванае KULT Weissbier-папулярны гатунак родам з самой Баварыі! Напой мае мяккі збалансаваны густ, багатае послевкусіе, а таксама інтэнсіўны рэзкі водар, які расчыняецца даўкімі і салодкімі нотамі. Поўнае апусканне ў атмасферу яркай Баварыі вам забяспечана, сябры!