Вам ужо выканалася 18 гадоў?

Так Не

Нажаль, Вы не можаце наведаць сайт.

Вяртайцеся, калі вам споўніцца 18 гадоў.

Ад соладу і хмелю да куфля: як ствараецца ваша каханае Craft Beer ад «Крыніцы»

Крафтавае піва – гэта не проста напой, гэта сапраўдная культура, якая спалучае ў сабе мастацтва і навуку. Кожны келіх крафтавага піва расказвае сваю ўнікальную гісторыю, а яе стварэнне пачынаецца задоўга да таго, як піва аказваецца ў вашай руцэ. Давайце прасочым гэты займальны шлях ад хмеля да куфля.

🔻Выбар інгрэдыентаў

Першы крок у стварэнні крафтавага піва – гэта выбар інгрэдыентаў. Якаснае піва патрабуе лепшых кампанентаў: вады, соладу, хмелю і дрожджаў. Нашы півавары надаюць адмысловую ўвагу кожнаму інгрэдыенту, старанна падбіраючы гатункі соладу і хмеля для дасягнення жаданага смакавага профіля.

🔻Заціранне

Наступны этап – заціранне, або мэшынг. Солад здрабняецца і змешваецца з гарачай вадой у спецыяльнай пасудзіне. Падчас заціранні ферменты руйнуюць крухмал у соладзе, ператвараючы яго ў ферментаваны цукры.

🔻Фільтраванне – падзел цвёрдай масы і вадкасці, так званай “суслом”.

🔻Кіпячэнне і даданне хмеля

Пасля зацірання сусла пераліваецца ў суславарачны кацёл, дзе яно кіпяціцца. У гэты момант дадаецца хмель, які надае піву задуманую гаркату і водар.

🔻Закісанне

Пасля кіпячэння сусла астуджаецца і перадаецца ў ферментар, дзе дадаюцца дрожджы.        Закісанне-гэта чароўны працэс, падчас якога дрожджы ператвараюць цукру ў алкаголь і вуглякіслы газ. У залежнасці ад гатунку піва, працэс прыгатавання займае ў нас ад некалькіх дзён да некалькіх тыдняў.

🔻Вытрымка і даспяванне

Пасля першаснага закісання піва праходзіць этап дабражывання і паспяванні, дзе яно працягвае развівацца і набываць дадатковыя смакавыя ноты.

🔻Разліў і ўпакоўка

Калі піва гатова, яго фільтруюць (ці пакідаюць нефільтраваным для дадатковага водару і тэкстуры) і разліваюць па бутэльках, слоікам або кегам. Упакоўка таксама адыгрывае важную ролю, бо дапамагае захаваць свежасць і смак піва да моманту яго ўжывання.

🔻Асалоду

І вось, нарэшце, крафтавае піва гатова да таго, каб яго налілі ў куфель і нацешыліся яго ўнікальным густам. Кожны глыток – гэта вынік дбайнай працы і страсці півавараў, якія ўклалі сваю душу ў стварэнне гэтага напою.

Крафтавае піва – гэта больш, чым проста напой. Гэта падарожжа, напоўненае творчасцю і майстэрствам, і кожны келіх – гэта запрашэнне адправіцца ў гэты захапляльны свет густаў і водараў. Атрымлівайце асалоду ад, сябры!

Памер шрыфта Аа Аа Аа
Колер сайта А А А
Выключыць выявы