ОАО «Крыница»

Навагодні падарунак ад кампаніі «Крыніца» – падарожжа ў Ірландыю з «Піўной картай.STOUT»

22 снежня, напярэдадні навагодніх святаў, піваварная кампанія «Крыніца» прадставіла новы гатунак лінейкі «Піўная карта» – насычаны Milk Irish STOUT. Новы прадукт «Піўная карта. Stout» – гэта асаблівы від піва, звараны на аснове чатырох відаў ячменнага соладу: кававага «ChateauCafe», светлага, мюнхенскага і паленага. Stout ўзнагародзіць вас багатым аксаміцістым сметанковым прысмакам з превалирующими нотамі горкіх кававых зерняў, цёмнага шакаладу, сухафруктаў (разынак і чарнасліву) і хмелевай горычы.

Аляксандр Кіжук, генеральны дырэктар ААТ «Крыніца»: Да навагодніх святаў мы вырашылі паднесці падарунак аматарам піва ў выглядзе новага прадукту ў лінейцы «Піўная карта» і зварылі адзін з найпапулярнейшых гатункаў цёмнага піва – стаут, радзімай якога з'яўляецца Ірландыя. Напой атрымаўся насычаны і шматгранны. Мы ўпэўненыя, што «Піўная карта. Stout» зробіць утульным любы зімовы вечар і падорыць сапраўдную асалоду кожнаму знатакоў піва.

Кампанія «Крыніца» віншуе ўсіх з надыходзячымі святамі і жадае, каб 2018-ы стаў годам яркіх уражанняў і незабыўных падарожжаў разам з лінейкай «Піўная карта»!

Радавод стаута пачынаецца з портера, правобраз якога ўпершыню згадваўся як вельмі моцнае піва ў рукапісах аднаго брытанскага графа ў 1677 годзе. Толькі ў пачатку 18 стагоддзя гэты гатунак пераплыў Ірландскае мора і стаў знакаміты ў Ірландыі. Многія півавары пачалі эксперыментаваць з яго крэпасцю і рэцэптурай, моцныя версіі портера называлі «стаут-портэрам» (гэта значыць моцным портэрам). З часам моцныя портеры вылучыліся ў асобны стыль, за якім замацавалася назва «стаут», у чым немалая заслуга найвядомага півавара Артура Гінеса. У цяперашні час стаут адрозніваюцца найшырокім разнастайнасцю густу і водару і варацца па ўсім свеце. А ў Ірландыі гэты гатунак карыстаецца асаблівай папулярнасцю.

Непасрэдна малочны стаут ўпершыню з'явіўся ў канцы 19 стагоддзя ў брытанскай бровары «Mackeson». З-за выкарыстання ў вытворчасці гэтага піва лактозы з асаблівымі харчовымі паказчыкамі, ангельскія півавары дамагліся таго, каб на бутэльках з малочным стаутом ставілі спецыяльны знак здароўя. Яны абгрунтавалі гэта тым, што такое піва карысна, бо лактоза спрыяльна ўплывае на арганізм, павышае сілу і энергію і нават рэкамендуецца якія кормяць маці.

Мікалай Царук, галоўны півавар ААТ «Крыніца»: Сёння стаут– гэта шчыльны цёмны эль з густой крэмавай пенай, ялкавым густам з кавава-шакаладнымі тонамі і падбадзёрлівым эфектам, у яго густ ўлюбляешся з першага глотка. Наш Milk Irish STOUT звараны ў стылі «малочны стаут», які адрозніваецца ад звычайнага стаута тым, што ў працэсе закісання ў яго дадаюць неферментируемые цукру - лактозу. З-за гэтага Milk Irish STOUT адрозніваецца трохі цягучай сумессю, салодкім густам карамелі з насычаным адценнем сухафруктаў і кававымі нотамі. Піва мае багаты колер «паліраванай бронзы», яго закісанне адбывалася з выкарыстаннем верхавых дрожджаў пры высокай тэмпературы. Для таго каб лепш адчуць увесь характар напою, Stout варта піць не занадта астуджаным.

«Піўная карта. Stout» валодае сапраўды шматграннымі якаснымі характарыстыкамі, здольныя зацямніць нават смак ежы, калі яна няправільна падабрана. Ідэальным дадаткам да такога піва будзе салодкі дэсерт – гэты гатунак можна піць з шакаладнай выпечкай або нават са сметанковым марозівам. Нярэдка гэты напой смакуюць без якіх-небудзь дадатковых страў – ён добры сам па сабе.

Лінейка «Піўная карта» дорыць кожнаму спажыўцу, нават калі ён не з'яўляецца піўным гурманам, магчымасць атрымаць асалоду ад густам рэдкіх гатункаў з далёкіх краін, не выязджаючы за межы радзімы. «Піўная карта» пашырае кругагляд, адкрывае кожнаму шматгранны свет піва, які збірае ў сабе велізарная колькасць розных гатункаў, акрамя стандартных лагеров, і далучае кожнага знатака піва да клубу піўных энтузіястаў.