Піва Porter 8/20 ад ААТ «Крыніца» атрымала золата на сляпой дэгустацыі ў Бельгіі.

Вышэйшай узнагароды конкурсу Superior Taste Award ў намінацыі «Выдатны густ» Porter 8/20 ганараваны - год запар.

8_20_3 звезды.pngПіва Porter 8/20 не мае ў Беларусі аналагаў сярод буйных вытворцаў. Яно прыгатавана з паленага і карамельнага чэшскага соладу, а асаблівы водар надае яму амерыканскі хмель Chinook, а назва Porter 8/20 падкрэслівае галоўныя якасці напою – 8% алкаголю і 20% шчыльнасці.

Ацэнку на міжнародным конкурсе (The International Taste & Quality Institute – iTQi) у Брусэлі любы гатунак піва атрымлівае па выніках сляпой дэгустацыі трыма рознымі складамі суддзяў. Журы факусуюць перш за ўсё на смакавых якасцях напою, тым самым робячы ацэнку зразумелай усім аматарам піва.

Аб'ектыўнасць ацэнкі забяспечваецца дакладнай методыкай дэгустацыі. Усе члены журы спрабуюць піва адначасова, ведаючы толькі аб тым, да якой катэгорыі ставіцца напой. Інфармацыяй аб краіне паходжання піва, яго вытворцу, ўпакоўцы і водгуках журы не мае.

«Гэта вельмі бесстаронні конкурс, вынікі якога дапамагаюць спажыўцам выбраць выдатны прадукт з цудоўным густам. Асабліва прыемна, што вышэйшую ўзнагароду на конкурсе ў Бельгіі атрымлівае піва, якое даступна ў беларускіх крамах», - сказаў генеральны дырэктар ААТ «Крыніца» Аляксандр Кіжук.

Вышэйшая ўзнагарода Porter 8/20 – не адзіная ў піваварнай кампаніі «Крыніца» ў Брусэлі. Двума залатымі зоркамі журы адзначыла піва Dubbel з серыі «Піўная карта».

Dubbel - гэта цёмнае піва са саладкавата-фруктовым густам, лёгкім прысмакам спецый, водарам сухафруктаў і ірысак. Для надання насычанага колеру і «цукровых» нотак выкарыстаны карамельны бельгійскі солад «Chateau Special B». Напой валодае ўмеранай горыччу і збалансаваным смакавых букетам. «Мы пастаянна развіваем вытворчасць, захоўваючы пры гэтым свабоду творчасці і імкненне да дасканаласці новых прадуктаў.

Атрымліваючы высокія ацэнкі ад міжнародных экспертаў, мы яшчэ раз пераконваемся, што нашы спецыялісты рухаюцца ў правільным кірунку, а інвестыцыі ў якасць і гатункавае разнастайнасць прыносяць прыкметныя вынікі», - падзяліўся Аляксандр Кіжук.

«Крыніца» плануе і далей удзельнічаць у міжнародных конкурсах і пацвярджаць высокае якасць піва, зваранага ў Беларусі па сучасных тэхналогіях і сусветным стандартам.