Прафесійныя дэгустатары адзначылі 3 зоркамі піва ад «Крыніцы»

Porter 8/20 вытворчасці кампаніі «Крыніца» атрымаў 3 залатыя зоркі за «Выдатны густ» на Міжнародным конкурсе Інстытута густу і якасці ў Бельгіі (The International Taste & Quality Institute – iTQi, Brussels). У тым жа конкурсе iTQi адзначыў KULT Weissbier і KULT Weissbier Dunkel двума зоркамі.

Міжнародны інстытут густу і якасці (The International Taste & Quality Institute - iTQi) – гэта вядучая арганізацыя па экспертнай ацэнцы і сертыфікацыі харчовых прадуктаў і напояў. Штогод калегія журы – кваліфікаваныя дэгустатары і прызнаныя эксперты ў сваей вобласці – ацэньвае смак і якасць отребительских прадуктаў. Прадстаўнікі 15 прэстыжных еўрапейскіх Кулінарных і Сомелье асацыяцый даюць ацэнку прадуктаў, якія вы ў любы момант знойдзеце ў краме.

Кожны прадукт ацэньваецца ўсляпую і не спаборнічае з іншымі ўзорамі. Ен павінен ўласнымі якасцямі даказаць сваю выключнасць. Ацэнка ў катэгорыі «Напоі» выстаўляецца па пяці паказчыках: першае ўражанне, смак, знешні выгляд, пах і послевкусіе.

Двума зоркамі адзначаюцца прадукты, усе паказчыкі якіх знаходзяцца паміж 80% і 90%. Такой ацэнкай эксперты адзначылі KULT Weissbier, які застаўся ў кроку ад трох зорак з адзнакай 89,1%, і KULT Weissbier Dunkel, які атрымаў агульную ацэнку ў 86,6%.

Тры зоркі прысуджаюцца напою, калі ўзор набраў больш за 90% па кожнаму паказчыку. Па ўсіх параметрах піва Porter 8/20 перасягнула адзнаку 90% і заслужыла званне «Выдатны густ». Для кампаніі «Крыніца» гэта адначасова падстава для гонару і выклік. Прадукт, які атрымлівае такую ацэнку тры гады запар, узнагароджваецца Крыштальнай Прэміяй iTQi, Brussels. Гэтая ўзнагарода азначае, што кампанія стабільна выпускае нязменна якасны прадукт, які аднолькава высока ацэньваюць дзясяткі прафесійных дэгустатараў. Атрымаць Крыштальную Прэмію – гэта новая і хвалюючая мэта для кампаніі.