ОАО «Крыница»

Міжнародныя стандарты

На ААТ «Крыніца» ўкаранёныя і ўвесь час развіваюцца, і ўдасканальваюцца Сістэмы кіравання якасцю, харчовай бяспекай, аховы навакольнага асяроддзя, аховы працы вытворчасці піва: на адпаведнасць патрабаванням СТБ ISO 9001-2009 - сертыфікат № BY/112 05.01.003 0065 8 сапраўдны да 28.02. 15 г, СТБ 1470-2004 (НАССР) - сертыфікат № BY/112 05.02.003 0025 9 сапраўдны да 29.03.16 г., СТБ 18001-2009 - сертыфікат № BY/112 05.04.003 0049 3 сапраўдны да 29.12.13 г; СТБ ІСО 14001-2005 - сертыфікат № BY/112 06.01.003 0023 8 сапраўдны да 30.12.13 г.

На прадпрыемстве ўкаранёны міжнародныя стандарты якасці вытворчасці піва.

Устаноўленыя патрабаванні па якасці вады піваварнай, соладу, сусла, «зялёнага» піва, гатовай прадукцыі маюць больш шырокі спектр паказчыкаў і больш жорсткія нарматывы. Укаранёныя стандарты заснаваныя на Лепшых практыках (Good Practices) вядучых сусветных піваварных кампаній. Пры ацэнцы на адпаведнасць дадзеным патрабаванням выкарыстоўваюцца метады кантролю згодна з методык Analytica - EBC Еўрапейскай Піваварнай Канвенцыі (European Brewery Convention) і Цэнтральна-Еўрапейскай камісіі па аналізе прадуктаў піваварнага вытворчасці (МЕВАК).

Таксама ўкаранёная сістэма ацэнкі дзейнасці вытворчых падраздзяленняў (KPI) па асноўных паказчыках якасці прадукцыі.

 Вялікае значэнне на дадзены момант надаецца сэнсарнаму кантролі якасці піва. Запланавана правядзенне неабходных трэнінгаў для дэгустацыйнай панэлі і сенсарная адзнака сыравіны, матэрыялаў і прадукцыі на ўсіх стадыях вытворчасці.  

Запланавана сістэма аўдытаў асноўных пастаўшчыкоў на адпаведнасць патрабаванням па якасці тых, хто паступае сыравіны і матэрыялаў, што прад'яўляюцца на ААТ «Крыніца».